Bands 2017-07-19T10:15:01+00:00
CARCASS (UK)
Afsluiter voor dit jaar is het legendarische Carcass. De klassieke albums hebben bloederige vruchten afgeworpen. Net zoals het later werk ons opnieuw positief verraste. Deze mannen weten wat ze moeten doen, en dat gaan ze ook doen dit jaar op ons Stonehengefestival 2017.
Godflesh (GB)
Deze 80s legenden zijn een vreemde eend in de bijt met hun industrial metal, maar met hun zware stijl, grove vocals en show vol energie zullen ze zich goed staande weten te houden tussen al het death en black metal geweld.
Marduk (SE)
Blasfemist tot in de kist, dat is een duidelijke stempel voor deze black metal goden uit het hoge noorden. Hun laatste plaat “Frontschwein” gooide hoge ogen op en met de tour de volgde maakten ze hun naam weer waar. Wees op Stonehenge dan ook klaar voor een earcrushing show!
Macabre (US)
Zieke humor en een fascinatie voor seriemoordenaars kenmerken deze extreme metal band uit de VS. Hun muziek gaat alle kanten op van thrash tot death tot punk, als het maar extreem en hard is. Hoewel het alweer zes jaar geleden is sinds de laatste release van de band, zullen ze garant staan voor een slopende show.
Krisiun (BR)
Ruim 20 jaar na hun debuutalbum “Black Force Domain” weet dit Braziliaanse trio aan broers nog steeds niet van ophouden. En dat is maar goed ook, want het Stonehenge publiek is altijd hongerig naar een goede pit.
ABSU (US)
Mythology en mysterie én natuurlijk keiharde black metal, bij Absu weten ze hoe ze moeten serveren. Deze Amerikaanse band timmert al lang aan de weg en is bepaald geen kleintje in ons metalen wereldje. Hun laatste plaat “Abzu” dateert alweer uit 2011, maar hopelijk gaan we dit jaar dan eindelijk het langverwachte vervolg “Apsu” krijgen!
Deadhead (NL)
Welke metalhead van Neerlandse bodem is nou niet opgegroeit met deze Thrashband. Deze Zwolse Thrash act spuit zijn aggressie over religie, maatschappelijke mistanden , en drugs op een manier die wij kennen van bands zoals Possessed, Dark Angel etc….
Benighted ( FR)
Hoewel het belangrijkste deel van de ritmesectie uit Benighted verdween bewees de band met hun nieuwste plaat “Necrobreed” dat ze absoluut niet aan agressie en hardheid hebben ingeleverd. Deze Fransozen blazen je geheid omver met hun symbiose van technische brute death metal en grindcore.
Kraanium (NO)
Smerig, walgelijk, respectloos en bovenal lomp hard. Kraanium windt er geen doekjes om en schopt tegen alles aan. Gelukkig is dergelijke muziek wel lekker vette spek voor de bek van het Stonehenge publiek.
Beheaded (MT)
Met een kersvers album, “Beast Incarnate”,  staat de band te popelen om het Stonehenge publiek kennis te laten maken met hun nieuwste bak death metal. Hoewel ze nog niet zoveel albums gereleased hebben zijn deze mannen uit Malta bepaald geen jonkies meer en kennen ze het klappen van de zweep. Headbangen tot je hoofd er af valt!
Hideous Divinity (IT)
In ons rampjaar moest dit Italiaaans gezelschap na een halve set wegens de storm de boel vroegtijdig afblazen. Gelukkig hebben de mannen enorm zin in een revanche. De weergoden zullen vast beter gestemd zijn ditmaal!
Deceptionist (IT)
Uit Rome komen deze echt romeinen. Het uit 2016 afkomstige album: “Initializing Irreversible Process” zet een proces in gang wat zeker on-omkeerbaar is. Technische Doom Metal met een heerlijk ruw randje maar gepolijst tot op de nano-seconde.
Evil Invaders (BE)
Zijn dit jaar de vreemde eend in den bijt. Tussen alle slopende DM geweld komen zij hun energieke thrash op ons afvuren. Deze Belgen staan garant voor een goede pit!!
Braincasket (NL)
Deze Friese mannenstaan garant voor brutal potje Death Metal. Door heel Europa maken zij al furore. En dat zonder ook maar 1 album op zak. Gelukkig komt daar binnenkort verandering in! In mei lanceren zijn hun langverwachte Debuut. Mooi op tijd om de plaat mee te kunnen brullen op Stonehenge.
Disabuse (NL)
De pioneers van Neerlandse Crossover komen Stonehenge voorzien van een set vol harcore punk gemixed met snoeiharde metal. Sedert 1987 timmert de band aan de weg en we zijn benieuwd hoe hard ze ons omver gaan blazen in 2017.</div>
Profanity (DE)
Extreme brute deathmetal van Duitse bodem. In april lanceren ze hun neue platte “The Art of Sickness” Dat wordt heerlijk meedeinen en beuken op complexe riffjes en harde beats. De band heeft zich laten inspireren door grote acts zoals :Suffocation, Dying Fetus en Death.
Doomas (SK)
“Lost Angels” , “Seven Sins” en “LaMuerte” lieten zien dat het uit Slowakije afkomstige Doomas veel te bieden had. We gaan kijken wat ze nog meer te bieden hebben naast hun pakkende en meeslepende doom.
The Heritance (NL)
Energetic, grooving, aggressive zijn de drie woorden die deze nog “jonge” band uit Nederland het best past. Snelle melodieen en groovende beats zullen het Stonehenge publiek snel in beweging krijgen.
Bleeding Gods (NL)
Onder de bezielende leiding van Ramon Ploeg en Gea Mulder brengt deze vrij jonge maar ervaren act ons een meer dan prima staaltje Death Metal. Geen OSDM zoals we meestal gewend zijn bij bands van eigen bodem. Nee De mannen en dame van Bleeding Gods hebben een modern tintje in hun sound.
Korpse (NL)
Energetic, grooving, aggressive zijn de drie woorden die deze nog “jonge” band uit Nederland het best past. Snelle melodieen en groovende beats zullen het Stonehenge publiek snel in beweging krijgen.
Scordatura (UK)
Deze mannen uit Scotland komen hun nieuwe album: “Self-Created Abyss” bij ons op Stonehenge promoten en dat gaat zeker genieten worden. Lekker snel en ‘brutal as fuck’. Heerlijk zieke teksten, epic riffs, en blasts om van te smullen.
Altar (NL)
1 van Neerlands grootste deathmetal instituten is weer opnieuw leven ingeblazen. Ditmaal geen lompe kerel op zang. Maar komt Janneke van Paper Doll Decay haar ruige strot ten gehore brengen. Liefhebbers van het oude werk zullen aangenaam verrast worden door deze GROTE naam van weleer.
Thortharry (CZ)
Er komt niet alleen lekker en veel bier uit Tsjechië. Ook goede live-acts zoals Thortharry vinden er hun roots. Wapper die bos met haren maar los en blijf schudden met dat hoofd.
My Minds Mine (NL)
De Friese Veteranen van grindcore act My Minds Mine heten wij graag welkom op ons podium. Grind in de stijl van Napalm Death is wat je kunt verwachten.  Ze zijn even wat jaartjes weg geweest maar nu zijn ze terug om de boel eens flink te laten exploderen.
Not otherwise Specified (NL)
Met een ziekelijke voorliefde voor het disfunctioneren van het menselijk brein als inspiratie voor de teksten, maken de leden Not Otherwise Specified een brute vorm van metal met een doom, speed melodieuze crust crindcore inslag.